Ondanks felle kritiek haalt Francken keihard uit: “Het is crapuleus”

bron: Het Nieuwsblad/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft dinsdag fel uitgehaald. Hij doet een dag nadat hij weer veel kritiek over zich heen heeft gekregen.

Francken haalde uit naar de jongeren in het Paterbos in Anderlecht. Agenten kregen het daar de afgelopen maanden zwaar te verduren. Ze werden bekogeld met onder meer petanqueballen en mayonaisepotten. Zondag richtte het geweld zich tot enkele controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, die klappen moesten incasseren en eerder deze week werd ook een cameraploeg van ‘Ter Zake’ bekogeld.

Francken is het kotsbeu en haalt fel uit. “Dit kan absoluut niet getolereerd worden in de hoofdstad van Europa, dergelijk crapuleus gedrag van enkele allochtone jongeren. We blijven er op de gemeenteraad aandacht aan besteden, er komen geen no-gozones in Anderlecht, niet als het van de N-VA afhangt”, is hij duidelijk bij VRTNWS.

Gisteren lag Francken nog onder vuur na een tweet die hij verstuurde. Hij schreef in een tweet “Arabische jongeren en stenen...”, gevolgd door een peinzende smiley.

Tags