Vandaag is wielrenner Michael Goolaerts begraven: "Van de Hel van het Noorden naar de hemel gereden"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag is Michael Goolaerts begraven. De wielrenner kwam tijdens Parijs - Roubaix ten val na een hartstilstand en overleed later in het ziekenhuis.

De kist werd naar binnen gedragen door zijn ploegmaats van Veranda’s Willems-Crelan, terwijl buiten aan de kerk de plechtigheid druk werd gevolgd op een groot scherm, schrijft Het Nieuwsblad. Er werd ook een compilatie getoond van de mooiste momenten van Michael Goolaerts op de fiets.

Jan is een trouwe supporter en voor hem Goolaerts zijn groot voorbeeld. Hij las ook een tekst voor in de kerk. “Michael was een crème van een gast, super beleefd en hij had altijd een glimlach klaar voor iedereen. Hij was een groot kampioen, als renner maar ook als mens. Je bent van de Hel van het Noorden naar de hemel gereden.”

Manager Jef van den Bosch wilde ook nog iets kwijt. “We merken dat heel veel mensen afscheid willen nemen van Michael. Daarom is beslist dat we een groot scherm aan de kerk gaan zetten."

"Een ploeg van de VRT die de uitzendingen van de eucharistie op zondag verzorgt, zal voor de beelden zorgen. Zo moet niemand iets missen, ook als de kerk vol zou zitten. Iedereen zal wel de kans krijgen om hem in de kerk te gaan groeten, ook de mensen die buiten staan”.