Moeder krijgt dramatisch nieuws te horen over haar zoon en moet hartverscheurende beslissing nemen die geen enkele ouder wil nemen: “Hij kan niet meer spreken of lopen”

bron: Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Metrohttps://tingo.be/cms/news/edit/10752#tab-NL
Een moeder heeft een vreselijke beslissing moeten nemen over haar zoon. Haar zoon Kylan lijdt aan ernstige woede-aanvallen.

Kylan was elke dag uitgeput door de vele woede-aanvallen die hij kreeg. Artsen denken dat dit een gevolg is van de waterpokken die hij gehad heeft. De artsen zagen nog maar één mogelijkheid om de woede-aanvallen te stoppen van de nu 8-jarige jongen.

Riskante operatie
“Ze stelden een uiterst riskante operatie voor”, zegt Sonya Guest (27). “We stemden toe, want zo kon het niet verder. Door de operatie werden een deel van zijn hersenen uitgeschakeld.”

Niet meer spreken of lopen
“Kylan was na de operatie aan één oog blind geworden en kon ook niet meer lopen of spreken. Momenteel is zijn spraak terug, al moet hij nog lang nadenken over de woorden.”

Geen spijt
“Ik heb die beslissing genomen om hem een beter leven te bezorgen”, verdedigt de moeder haar keuze. “Kylan is nu veel gelukkiger, dat merk ik zelf ook. Ik heb geen moment spijt van mijn beslissing. Zelfs al kan Kylan maar moeilijk spreken en blijft hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel, dan is het nog beter dan hoe het voordien was.”