Dit is zo walgelijk! Groepje jongeren bekogeld blind paard met paintballgeweren en dan moet het ergste nog komen. Politie wil ook niet dat er klacht wordt ingediend

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Het is de schande voorbij wat jongeren in het Vlaams-Brabantse Langdorp (Aarschot) gedaan hebben. Ze jaagden een blind paard de stuipen op het lijf. Het dier doorstond doodsangsten.

Het blinde paard werd geterroriseerd door een groepje jongeren. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Prinses, zoals het paard heet, zal worden opgevangen door vzw Horsetopia. “Het dier werd al bekogeld met paintballgeweren en ik heb in de weide al planken met spijkers gevonden", zegt Annick Verstraeten, eigenares van de vzw, aan Het Laatste Nieuws.

De jongeren gingen afgelopen zaterdag nog een stap verder. Ze gooiden bommetjes naar het paard. Daardoor ontstond er ook brand op een deel van de weide. Gelukkig was de brandweer er snel bij.

Verstraeten zegt dat het paard nog steeds veel stress heeft door het incident. Ze wilde een klacht neerleggen bij de politie, maar die hield het bij een melding.