VTM

Advocaat van Dutroux is het echt kotsbeu: “Ze behandelen hem als een beest, een wild beest. Hij vraagt nochtans niet zoveel, hé”

bron: Het Nieuwsblad/La Capitale
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux, heeft weer van zich laten horen. Hij ergert zich nog steeds blauw aan het gevangenisregime van zijn cliënt.

Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux, is niet te spreken over het gevangenisregime van zijn cliënt. Dutroux brengt zijn dagen door in isolement. Dayez is van plan om naar de algemene directeur van de gevangenissen te stappen. 

“Ik heb een hometrainer kunnen bemachtigen, die intussen ook al in de gevangenis staat. Maar de directie wil hem niet in zijn cel zetten, omdat er te weinig plaats is", citeert Het Nieuwsblad de advocaat in 'La Capitale'. "Marc heeft intussen al een beetje opgeruimd, toch krijgt hij de fiets niet. Nochtans heeft hij die beweging nodig, want hij is intussen zestig jaar oud en kampt hij met rugproblemen.”

Dayez zegt ook dat Dutroux eenzaam is in de gevangenis. Hij had een tijdje contact met een medegevangenen, maar die is intussen weer vrijgelaten. “Sindsdien heeft de gevangenis geen actie meer ondernomen om een nieuwe vrijwilliger te zoeken”, klinkt het bij de advocaat.

Dutroux mag wel twee keer per week gaan fitnessen. “Al hadden we graag dat daar een langere periode tussen zat. Want hij is in zodanig slechte gezondheid, dat hij tussen zaterdag en zondag onmogelijk kan recupereren.”

“Dutroux wordt in de gevangenis behandeld als een beest, een wild beest”, gaat zijn advocaat verder. “Hij wordt echt onmenselijk behandeld. Hij vraagt nochtans niet het oneindige, wel een aantal kleine zaken.”