Koppel uit Diest op slag dood na ongeluk in Wales: “Dat dit de reden zou zijn van het ongeluk, daar geloof ik niets van”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Danny Pieraerts (65) en zijn echtgenote Agnes De Schuymer (64) zijn afgelopen vrijdag om het leven gekomen bij een ongeluk in Wales. Het koppel uit Diest was op slag dood.

Het ongeval gebeurde in een smalle, bochtige weg ten noorden van Wales. Danny en Agnes waren er op motorvakantie met hun zoon, diens vriendin en nog twee andere vrienden. In de buurt van Denbigh liep het mis.

Uitgeweken
Danny week plots uit naar rechts en reed frontaal in op een Ford Focus. De klap was enorm. Het koppel was op slag dood. “We zijn er kapot van. Danny was zo'n geweldige kerel”, zegt schoonbroer Rudy in Het Nieuwsblad.

"Geweldige kerel"
“Ik had Danny maandag nog aan de aan telefoon. Zoals steeds zeiden we dat hij voorzichtig moest zijn. Maar dat hoefde eigenlijk niet. Hij was een voorzichtige chauffeur. Woensdag had hij nog naar zijn mama gebeld, die 86 jaar oud is. Zij heeft het erg zwaar nu.”

Hartaanval?
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren. “Heeft Danny een hartaanval gekregen waardoor hij plots uitweek? We weten het niet. Dat hij verstrooid was omdat ze er links rijden, geloof ik niet. Hij was daar al een halve week en had al vele trips naar de Britse eilanden gemaakt.”