“Het is door de N-VA dat een partij als Islam groter en groter zal worden in België”

bron: De Zondag/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De partij Islam kwam met een voorstel op de proppen dat fel besproken werd in het land. Ook de politici reageerden verontwaardigd op het voorstel.

De partij Islam wil mannen en vrouwen gescheiden houden op de bus. Volgens hen krijgen ze te veel klachten van vrouwen die worden lastiggevallen op de bus. “Mannen en vrouwen worden toch ook gescheiden op de toiletten”, verdedigde de partij zijn standpunt.

Volgens Abou Jahjah zal de partij Islam nog groter worden in België. Jajah richtte met Be.One zijn eigen partij op.” Jeremy Corbyn (Labour) heeft in Groot-Brittannië ook voorgesteld om gescheiden bussen in te voeren om seksueel geweld te voorkomen”, reageert Jajah in De Zondag. 

“Ik vind dat geen goed idee, maar dat houdt niet per definitie in dat je ongelijkheid propageert. Wat mij stoort aan de partij, is dat een vrouw geen lijsttrekker mag zijn. Dat voorstel is een bewijs dat je ongelijkheid propageert.”

Jahjah is ook niet te spreken over N-VA. “De partij verziekt het debat over identiteit. Zolang ze dat doet, kan een partij als Islam groeien.”