Dit zijn echte helden! Britten redden schildpadje van de dood: “We begonnen te wenen van geluk”

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Enkele Britten die een zeiltochtje aan het maken waren, deden een vreselijke ontdekking. Ze zagen een schildpad in nood.

De bemanning besloot om het diertje te gaan helpen. Het voorval gebeurde in de buurt van Kaapverdië. Michelle Howell, een gepensioneerde politie-detective uit West Yorkshire, twijfelde geen moment om de schildpad te gaan helpen.

“Toen we de schildpad voor het eerst zagen, dachten we dat het een walvis was”, zegt de vrouw. “Toen we dichterbij zagen we een visnet met precies een dode schildpad in.”

Zwemmen
“Toen we naar de schildpad vaarde, probeerde ze naar ons toe te zwemmen. Het lukte niet. De schildpad zat vast en was te moe.”

“We besloten om het dier aan boord te halen. Op dat moment stopte de schildpad ook met spartelen. Alsof het dier wist dat we haar zouden helpen.”

“Toen we de schildpad losgemaakt hadden, zijn we allemaal beginnen juichen en wenen van vreugde. We hebben de schildpad daarna terug in het water gezet. Het was het hoogtepunt van ons drie weken durende reis. Dit gaan we nooit meer vergeten.”