VTM

Makers van Familie hebben besluit genomen over 'nieuwe' acteur: "Geen gastrol, ik blijf voor een lange periode"

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De makers van Familie een acteur blijkbaar niet zomaar gaan terughalen. Het blijkt niet te gaan om een gastrol?

Maxime De Winne (40) is sinds kort weer te zien in Familie. Hij speelt de rol van rolstoelpatënt Quinten. Zo'n jaar geleden verdween Maxime uit `Familie'. Maar nu is hij dus terug. "En daar ben ik heel blij om", zegt hij in TV-Familie.

"Het weerzien met de collega's was zalig. Maar ik ben dus alweer een hele tijd aan de slag bij `Familie', hé. Ik vond het wel moeilijk om hierover mijn mond te houden tegenover mensen in mijn omgeving. Want ja, dat moest geheim blijven."

Maxime moest zich wel weer aanpassen aan de rolstoel. "Tja, ik ben het gewend om constant mijn benen te gebruiken, terwijl zo'n rolstoel: dat beperkt je heel erg. Dat besef je pas als je daar zelf een tijdje in zit. Mijn respect en begrip voor mensen die aan een rolstoel gekluisterd zijn, zijn heel groot sinds ik de vorige keer al Quinten speelde in `Familie'."

Met zijn comeback in 'Familie' heeft Maxime weer werkzekerheid voor langere tijd. "Ik hoop van wel, ja. En dat geeft inderdaad een heel aangenaam gevoel. 't Is geruststellend, hé. Anders moet je bij wijze van spreken voortdurend zitten piekeren over `wat hierna?"