Wielrenner Aiko Van Nuffel (17) vecht in het ziekenhuis voor zijn leven: Tiener lag levenloos op kaarsrechte weg

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De jonge wielrenner Aiko Van Nuffel is teruggevonden op een kaarsrechte weg. Hij lag daar levenloos.

Zaterdagmiddag een uurtje in zijn eentje losrijden in de buurt van zijn huis in Lebbeke voor de wedstrijd van zondag: dat was het plan van de jonge wielrenner Aiko Van Nuffel. 

Hoofdwonde
Maar rond 12.45 uur zag een voorbijganger Van Nuffel liggen aan de Statiestraat in Buggenhout. Hij bewoog niet meer en had een stevige hoofdwonde. De voorbijganger alarmeerde meteen de hulpdiensten.

De hulpdiensten brachten hem zo snel mogelijk naar het ziekenhuis van Dendermonde. Artsen houden hem daar nog steeds in een kunstmatige coma.

Politie en parket
Voorlopig is er niemand die weet wat er gebeurde. Er zijn niet meteen sporen van een aanrijding, maar politie en parket houden alle pistes open -van een kwalijke val tot een aanrijding met mogelijk vluchtmisdrijf. Het parket is een onderzoek gestart.

Gezondheid
Uit gegevens van zijn fietscomputer blijkt dat Aiko op het moment dat hij viel, 40 km/u reed. “Is hij dan gevallen of weggegleden? We weten het niet", vertelt vader Erik in Het Laatste Nieuws. "De gezondheid van onze zoon is altijd heel goed geweest. Hij eet gezond, doet geen abnormale dingen, draagt altijd een helm."

Vragen
De vader zit met momenteel met heel veel vragen. “We wachten met een bang hart af", zegt vader Erik. "Zal Aiko volledig herstellen? Zal hij er iets aan over houden? Zal hij nog kunnen fietsen?"

De ouders hopen alvast dat hun zoon snel wakker zal worden, zodat hij zelf kan vertellen wat er gebeurde.