Man van Afghaanse origine dringt dienstencentrum binnen in Limburgse Achel en doet dan iets walgelijks met een vrouw die een meervoudige, zware beperking heeft

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zondagavond liep het goed mis in een zogenaamd buitenhuis van dienstencentrum van Sint-Oda in het Limburgse Achel. Een man van Afghaanse origine zorgde er voor heel wat problemen.

De man randde een vrouw aan, zo weet Het Nieuwsblad. De vrouw heeft een meervoudige, zware beperking. Personeelsleden konden de man in bedwang houden tot de politie ter plaatse kwam.

De Afghaan werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting en de aanranding van de eerbaarheid met geweld op een kwetsbaar persoon. Hij moet morgen voor de raadkamer verschijnen.

“Dit had nooit mogen gebeuren”, zegt algemeen directeur Lut Smeets van Sint-Odrada. “Onze bewoners behoren tot de meest kwetsbaren in de samenleving. Ons buitenhuis in Achel is een bewuste keuze, het ligt in een dorp waar mensen nog veel met elkaar in contact staan, ook met onze bewoners. ­Familieleden en vrienden kunnen het huis gewoon in en uit lopen.”