Chassidische jood Aron Berger reageert: “Of nu ik een vrouw de hand wil schudden?”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het zijn woelige dagen geweest voor Kris Peeters van CD&V, maar ook voor Aron Berger. Hij zou op de lijst van CD&V in Antwerpen komen te staan, maar besloot uiteindelijk zelf om het niet te doen.

Er kwam heel wat negatieve reacties op het idee van Peeters. Berger wil bijvoorbeeld een vrouw geen hand schudden. “Voor zo iemand is geen plaats binnen CD&V”, klonk het binnen Peeters zijn eigen partij.

Peeters blijft achter met een kater en Berger blijft zijn geloof trouw. "Vrouwen geen hand geven, is voor mij respect tonen”, citeert het Nieuwsblad, Berger. 

“Maar dat werd door de media nu op de spits gedreven. En daar zullen we niet uitgeraken. Daarom trek ik mijn kandidatuur in. Maar ik blijf overtuigd dat CD&V de juiste partij is voor onze gemeenschap."

Berger was dus niet van plan om vrouwen de hand te schudden, al blijft Peeters geloven van wel. "Hij had dat wel gedaan, maar nu iedereen zich daarop focust, kan hij dat niet meer doen zonder dat er camera's op staan, zonder dat hij zou getest worden door journalistes. En dat kon ook niet meer voor hem. Hij heeft dan zelf zijn kandidatuur ingetrokken."