VTM

Hilde De Baerdemaeker heeft belangrijk besluit genomen: “Ik heb het beseft door de dood van papa”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Hilde De Baerdemaeker heeft het niet makkelijk gehad met de dood van haar vader. Al lijkt ze het nu wel een plaatsje gegeven te hebben.

Hilde nam deel aan het programma ‘Boxing Stars’. Daar stond ze in de ring met Eline De Munck. “Boksen staat nochtans in schril contrast met hoe ik in het leven sta. Ik ben eerder een so ie: als kind ben ik huilend weggelopen op de judo”, vertelt Hilde in Dag Allemaal. 

“Maar nu heb ik dus twee maanden keihard getraind en dat vond ik heel tof. Toen mijn kamp tegen Eline De Munck dichterbij kwam, kreeg ik wel last van stevige nachtmerries, maar op het moment zelf was ik opgezweept door adrenaline. Ik stond er zelf versteld van.”

Hilde is ook weer gelukkig. Ze wordt binnenkort 40 jaar. “k heb het gevoel dat mijn leven pas begint! Het laatste anderhalf jaar voelde ik dat getal dichterbij komen. Je kan je daar dan zinloos druk in maken, of er met keiveel zin naartoe leven.” 

“Ik heb voor dat laatste gekozen. Wat me vooral aantrekt in deze levensfase is dat je minder bewijsdrang voelt. En dat je je vooral afvraagt: wat wil ík graag doen? Door de dood van papa bese e ik des te meer dat het leven heel kort is. Dus als je buikgevoel goed zit, moet je er gewoon voor gaan."