Prins Laurent begrijpt er niets van: “Waarom doen dan die Vlamingen dat eigenlijk?”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Prins Laurent was afgelopen weekend op zijn vierwieler naar Hasselt afgezakt. Hij ging er winkelen bij modeontwerper Stijn Helsen.

“Telkens ik in Hasselt kom, ben ik onder de indruk”, zegt de prins in Het Belang van Limburg. “Wat een mooie, gezellige, propere en geraffineerde stad. Een voorbeeld voor alle Belgische steden, neem dat maar van me aan.” 

“Al is er iets dat de prins niet begrijpt. “Ik weet dat Vlamingen al eens graag lachen met de Limburgers, maar dat heb ik nooit goed begrepen. Zo vriendelijk en oprecht. Een voorbeeld: telkens ik in Hasselt kom, lijkt het wel of Stijn een nieuwe winkel heeft geopend.” 

“Dus ik was zaterdag een beetje in de war toen ik zijn winkel niet meteen kon vinden in al die kleine straatjes. Wel, enkele Hasseltse politiemannen boden zich spontaan aan om me te helpen. Ik werd ook aangesproken door de mensen op straat.”

“ Ze herkenden me zelfs met mijn helm op. (lacht). Ik ging met plezier met hen op de foto. Echt, van alle Vlamingen hebben Limburgers de meest zuidelijke spirit.”