Yana wordt zwaar gepest op school in Halle en neemt drastisch besluit: “Ze zouden haar na school wel aanpakken"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Yana Vanderlinden heeft een moeilijke tijd achter de rug. Ze werd het slachtoffer van zware pesterijen.

De pesterijen vonden plaats in het Heilig-Hart&College in het Vlaams-Brabantse Halle. Yana ontving zelfs bedreigingen.

Gekleineerd
Mama Laure Rogiers vertelt in Het Laatste Nieuws wat er aan de hand was. “Yana werd gekleineerd door een groep meisjes. Op den duur werd ze systhematisch uitgesloten en zelfs bedreigd.”

Nieuwe richting
Yana volgde verzorging, maar dat was niet 100% haar ding. Mede daardoor veranderde ze naar de richting verkoop. “Maar ook daar werd ze uitgesloten. De gesprekken in een klasgroep op sociale media vielen plots stil toen mijn dochter zich aanmeldde”, gaat de moeder verder. 

"Ze zouden haar wel vinden"
“Iedereen verliet de groep. Er werd geroddeld. Ze kreeg verwijten in het Frans naar haar hoofd geslingerd. Op een gegeven moment was ze de enige die een taak had afgemaakt. Ze mocht het werkje niet indienen, zodat de anderen geen slechte punten zouden krijgen. Anders zouden ze haar wel vinden."

Klikspaan
“Nadat een van de pesters uit de klas was gehaald voor een gesprek, kreeg Yana te horen dat ze een klikspaan was. Ze zouden haar na school wel aanpakken. Zo durfde ze uiteindelijk niks meer te zeggen. Ze kreeg angstaanvallen en begon te hyperventileren. Meermaals kreeg ik een sms'je dat ik haar moest ophalen, omdat ze het niet meer uithield op school. Dan breekt je moederhart.”

Klacht
Yana veranderde uiteindelijk van school en is weer helemaal de oude. De advocaat van de familie diende wel een klacht in. Hij eist van Yana haar ex-school een schadevergoeding van 3.000 euro.