Zwerfhonden worden in Marokko massaal gedood om verbazingwekkende reden: De straten liggen vol met hun bloed

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Er zijn verschrikkelijke taferelen aan de gang in Marokko. Het land wil in 2026 graag het wereldkampioenschap voetbal organiseren en gaat daar heel veer in.

De Marokkaanse overheid wil geen zwerfhonden meer zien in het straatbeeld. De honden worden in sneltempo doodgeschoten. Daarna worden ze zo snel mogelijk verwijderd uit de straten. Het is een echt bloedbad want op de straten kan je het bloed van de dieren nog zien liggen.

Programma
Onlangs werd er in Marokko nog een programma opgestart om de dieren te vaccineren en te castreren. Op die manier kan men ook de populatie van de zwerfhonden onder controle houden.

Doodgeschoten
“Maar veel van die honden die net nog maar een behandeling hebben kregen, zijn ook doodgeschoten”, zegt een dierenverzorgster. “Ze werden dood of levend in een vrachtwagen gestoken en weggebracht. “

Vertrouwde omgeving
“Wij vinden dat absoluut niet kunnen. Zelf hebben we met een organisatie op een schip nog duizenden honden een vaccinatie gegeven en behandeld tegen ziektes. Daarna brachten we hen terug naar hun vertrouwde omgeving. We weten niet eens of deze honden nog leven.”

WK
De Marokkaanse overheid kijkt in ieder geval al uit naar 13 juni. Dan wordt beslist of ze in 2026 al dan niet het WK voetbal mogen organiseren.