Koppel is op weg naar ziekenhuis van Aat voor geboorte van hun kindje maar onderweg loopt het mis: Zwangere vrouw en haar baby sterven, politie doet vreselijke ontdekking

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
In de nacht van zaterdag op zondag liep het gruwelijk mis voor de 21-jarige Andrew Demarlier en zijn zwangere vriendin Nikitiana Mavroforos (23). Ze raakten betrokken in ongeval met hun auto.

Vader in spe Andrew zette de richtingaanwijzers van zijn blauwe Volkswagen Polo aan om te tonen dat hij haast had: zijn vriendin stond op het punt te bevallen van hun eerste kindje. Onderweg kreeg Andrew het aan de stok met een andere bestuurder, meldt Het Laatste Nieuws.

De bestuurder van een Opel, een twintiger uit Bergen die zijn rijbewijs nog maar voorwaardelijk had teruggekregen na een intrekking van 15 dagen, vond de richtingaanwijzers van Andrew een provocatie en begon hem te achtervolgen.

Het gevolg was een soort van inhaalspel, waarbij de ene de andere inhaalde. Rond 1.35 uur verloor Andrew - op tien kilometer van het ziekenhuis - de controle over het stuur. Hij reed in een bocht van de weg en draaide rond zijn as. Zo belandde zijn donkerblauwe Volkswagen Polo met de passagierskant tegen de achterliggende wagen.

De kant waar Nikitiana zat was helemaal ingedeukt. Het koppel werd ter plekke gereanimeerd. Andrew vecht in het ziekenhuis nog voor zijn leven, maar voor Nikitiana en haar baby kwam alle hulp te laat.

De bestuurder van de tweede wagen bleek onder invloed van alcohol te zijn. Al beweert de familie van Nikitiana dat ook Andrew gedronken had. “De politie heeft ons vanmorgen gezegd dat hij alcohol op had. Hij is de controle over het stuur verloren en dáárom zijn ze aangereden", zegt een broer van Nikitiana. "Dit is meer dan een stom ongeval."

Het parket van Doornik onderzoekt de zaak. Het wil voorlopig niet reageren.