Schokkend! In een pot choco van Nutella zit goedkope olie die kankerverwekkend is. En daar stopt het niet bij!

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is een opvallende afbeelding op de sociale media. Op de afbeelding staat een pot choco van Nutella en wat er echt in zo’n pot choco zit.

De foto toont de verschillende lagen in een pot choco van Nutella. Er zijn een paar dingen die opvallen bij de foto, die in een mum van tijd viraal ging.

De pot choco bestaat uit volgende ingrediënten: cacao, hazelnoten, magere melkpoeder, suiker en palmolie. Hoe de verhoudingen zijn wil men bij Nutella niet kwijt want zij willen hun recept niet prijsgeven.

De foto die verspreid werd moet meer duidelijkheid bieden. Zo lijkt de helft van de pot gevuld te zijn met witte suiker. Dat zou neerkomen op zo’n 75 klontjes suiker. 

Kankerverwekkend
Niet erg gezond en dat kan ook gezegd worden van de palmolie die in de pot choco zit. Palmolie is één van de goedkoopste oliën op de markt. De olie is ook kankerverwekkend zijn. Dat is eerder al gebleken uit een rapport van de Europese voedselveiligheid.

“Onze choco helpt mensen om met mate te genieten van iets lekkers”, luidt het bij Nutella. Door het etiket op de pot choco zijn mensen in staat om een weloverwogen keuze te maken.”

Tags nutella choco