Theo Francken is heel duidelijk: “Gedaan met de asielaanvragen in België, ik wil het niet meer”

bron: Facebook
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken lanceerde vandaag een opmerkelijk voorstel op zijn Facebookpagina. Hij wil geen asielaanvragen meer in ons land.

De staatssecretaris voor Asiel en Migratie wil niet meer dat asielzoekers zomaar voor de deur komen aankloppen. “In de voorbije 4 jaar werden zo 8.603 asielzoekers afgewezen met een Dublinweigering, wat een absoluut record is”, luidt het bij Francken.

“Nog eens 6.246 asielzoekers kregen van mijn diensten een technische weigering, omdat ze niet voldeden aan de medewerkingsplicht. Opnieuw een record.”

En toch is Francken nog lang niet tevreden. “Zijn de cijfers vandaag laag genoeg, als u het mij vraagt? Helemaal niet. De cijfers zijn nog steeds te hoog. Veel te hoog zelfs, want ik wil evolueren naar 0 asielverzoeken in Brussel.” 

Australisch model
“We moeten het huidige asielmodel, dat uitgaat van asielaanvragen op initiatief van de asielzoeker en na illegale binnenkomst, vervangen door een Australisch model, waarbij we enkel nog aan beperkte legale asielmigratie doen.”

“Op ons initiatief. Zélf uitkiezen wie naar ons land komt dus, aan een tempo dat rekening houdt met de sociale, economische en culturele draagkracht van ons land, en waarbij we voorrang kunnen geven aan vervolgde minderheden, zoals de christenen uit het Midden-Oosten. Maar ook méér investeren in menswaardige opvang in de regio van de conflicthaarden.”