Nederlandse Clara Verbeek en haar vriend gaan wandelen met hun hond Biggy, tot het plots helemaal misloopt: “Biggy is neergevallen, het ziet er heel slecht uit"

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De Nederlandse Clara Verbeek uit Eindhoven ging op een zonnige middag met haar hond wandelen. Die wandeling werd echter een nachtmerrie.

Tijdens de wandeling zakte Biggy, de Amerikaanse bulldog van haar vriend, plotseling in elkaar. “Van het ene op het andere moment viel Biggy neer. Zomaar uit het niets”, vertelt Clara aan het Algemeen Dagblad.

Nog op te staan
“Hij probeerde nog op te staan, maar hij had echt geen kracht meer. Het zag er heel slecht uit. We hadden geen idee wat we moesten doen. Het was nog een heel stuk lopen naar ons huis. Zou Biggy dat wel redden?”

Dierenarts
Een jonge vrouw zag alles gebeuren en schoot te hulp. Ze brengt Biggy naar de dierenarts. Clara en haar vriend mogen met haar meerijden. “Daar waren we zo blij mee, want we hadden geen seconde te verliezen”, blikt het baasje terug. “Een paar minuten later waren we al bij de praktijk en ontfermde een arts zich over onze Biggy.”

Tien procent
Al zag het er niet goed uit voor de hond. “Biggy had een overlevingskans van zo’n tien procent”, vertelt ze. ”Uit onderzoek bleek dat zijn hersenen oververhit zijn geraakt, vermoedelijk vanwege het warme weer. Zijn lichaam had een flinke klap gemaakt.”

Geweldig nieuws
Later die avond kreeg het koppel geweldig nieuws. “Biggy heeft het gered en wordt als het goed is weer helemaal de oude. “Een wonder!”, schreeuwt Clara uit van vreugde. ,”Hij heeft die dag een hoop beschermengeltjes gehad.”