Amerikaans president Donald Trump heeft duidelijke boodschap voor Poetin na bombardement in Syrië

bron: Het Laatste Nieuws/Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter/Photonews
Waar iedereen voor vreesde is vannacht ook waarheid geworden. De Verenigde Staten bombardeerden samen met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk stellingen in Syrië.

Het was Amerikaans president Donald Trump die vrijdag de opdracht gaf om de bombardementen boven Syrië uit te voeren. De missie was om de chemische wapens van Bashar Al-Assad te vernietigen.

Onder meer volgens de Verenigde Staten is Al-Assad verantwoordelijk voor de gifaanval van 7 april. Die kostte aan 70 mensen het leven.

“Het was een vreselijke escalatie die een enorm bloedbad veroorzaakte” reageerde Trump al. "De aanval trof onschuldige burgers: vaders, moeders en hun kinderen. Het was een barbaarse daad.”

Trump haalde ook uit naar Rusland en Iran omdat zij het regime van Al-Assad steunen. De president zei ook zolang door te gaan totdat Al-Assad stopt met het gebruik van chemische wapens.

De Syrische staatsmedia melden dat er bij de bombardementen zijn drie burgers zijn gedood en zes soldaten gewond zijn geraakt. De aanval vond plaats op de stad Homs, maar die was al dagen geëvacueerd, aldus een vertegenwoordiger van de de regionale alliantie die Assad steunt.

Er klonken vannacht ook luide explosies boven Damascus. De hemel kleurde er rood door de explosies. Rusland reageerde al door te zeggen dat deze aanval niet zonder gevolg zal blijven.