Zaakvoeder van taverne in Zeebrugge behandelt twee hulpbehoevende bejaarden als een stuk vuil: “Mindervalide mensen moeten hun plaats kennen, geen medelijden”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Bij taverne Maritimes op de Zeedijk van Zeebrugge is er ophef ontstaan. Zaakvoerder Eddy Deschrevel nam daar een zeer vreemde beslissing.

Robert Wisse (76), die 24 uur per dag een zware zuurstoffles moet meezeulen, besloot om met zijn echtgenote Jenny (77) aan het strand van Zeebrugge te gaan genieten van de eerste zonnestralen.

Longpatiënt
Het koppel woonde 58 jaar lang vlak bij de Zeedijk, maar verhuisde onlangs naar een serviceflat in de Brugse binnenstad. Robert is een longpatiënt. De zeventiger kan amper 100 meter wandelen zonder in ademnood te komen.

Zuustoffles
“Bovendien draag ik dag en nacht een zuurstoffles van zes kilogram met me mee. Je begrijpt dus dat mijn gezondheid me niet toestaat om grote afstanden af te leggen”, licht Robert toe in Het Laatste Nieuws.

Terras
Het koppel besloot om dinsdagmiddag iets te gaan drinken in taverne Maritimes. Ze zochten zich rustig een plaatsje op het terras. Maar na lang wachten was er nog steeds geen garçon geweest om hun bestelling op te nemen.

"Buiten"
Tot die wel kwam. “Als jullie niet binnen bestellen, krijgen jullie niets”, sneerde die. Robert probeerde duidelijk te maken dat hij niet mobiel was. De garçon vroeg hen om meteen de zaak te verlaten. Robert is in shock.

"Mindervalide zijn geen excuus voor mij"
Ook de mensen op het terras van de taverne waren in shock. Zaakvoerder Eddy Deschrevel blijft bij zijn standpunt. "Mindervalide zijn is voor mij geen excuus. Mensen moeten stoppen met zich achter een handicap te verstoppen. Dat koppel kon wel van de parking naar de Zeedijk wandelen.”

"Dus neen, mindervalide of niet: dat maakt voor mij geen enkel verschil. Ik weiger hen buiten te bestellen. Trouwens, die mensen zaten niet in een rolstoel. Mindervalide mensen moeten hun plaats kennen in de maatschappij. Er is een vangnet voor hen, maar de maatschappij is hun butler niet."

Tags zeebrugge