Hond heeft een huid - en pelsaandoening. Baasjes nemen echter een waanzinnig besluit met verschrikkelijke gevolgen: “Nog nooit een hond gezien die er zo erg aan toe was”

bron: Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Metro
In het Verenigd Koninkrijk is er een opmerkelijke rechtszaak gestart. Een moeder en haar dochter riskeren er een gevangenisstraf voor het mishandelen van hun hond.

Hun hond Poppy had een huid - en pelsaandoening . Op een bepaald moment weigerden ze om de behandeling van de dierenarts verder te zetten. Ze hadden de indruk dat het niet werkte.

Dierenarts
In plaats van zelf terug naar een dierenarts te gaan, besloten ze om Poppy zelf te gaan behandelen. Het werd alleen maar erger. De hond begon nog meer last te krijgen en kraste zichzelf bijna kaal.

Smerige baby-trui
“Dit is één van de ergste dingen die ik ooit gezien heb”, zegt een dierenverzorger. “Toen ik Poppy voor het eerst zag, droeg ze een smerige baby-trui.”

Pijnlijk
“Ze zei dat ze dit deed, zodat Poppy zou stoppen met zichzelf nog meer te verwonden. Toen de dierenartsen de trui probeerden uit te trekken, was de trui gewoon in de huid van de hond geraakt. Het was zeer pijnlijk.”

Gevangenisstraf
Het is ook niet zo dat moeder en dochter geen geld hadden om nog een dierenarts te kunnen betalen. De rechter tilt zwaar aan deze feiten en mogelijk wacht hen een gevangenisstraf voor dierenmishandeling.

Tags hond