Twee vriendinnen gaan zwemmen in Sportoase Brasschaat maar moeten dan meteen het zwembad verlaten om choquerende reden

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Twee vriendinnen uit Brasschaat hadden het plan om te gaan zwemmen. Toen ze aan het zwemmen gaan kwam er schokkende boodschap.

De vriendinnen waren maandag gaan zwemmen in Sportoase in Brasschaat. Dat werd een zwempartijtje dat ze zich nog lang gaan herinneren.

Haar
“Nadat we ons omgekleed hadden, zei een redder al meteen dat we ons haar moesten vastbinden. Dat deden we ”, vertelt een van de twee meisjes die anoniem willen blijven in Gazet van Antwerpen.

Bikini en badpak
“Maar na tien minuten kwam die redder opnieuw op ons af om te vertellen dat onze bikini en ons badpak te bloot en 'te aanstootgevend' was. We stonden perplex. We droegen zwemkledij die we al jaren dragen.”

Waarschuwing
“Het bleef bij een waarschuwing. We moesten het onthouden voor volgende keer en konden gewoon verder zwemmen.” Tot de meisjes tien minuten later weer uit het zwembad moesten.

Zwembad verlaten
“We moesten het zwembad verlaten. We geloofden onze oren niet. Er waren zeker dertig andere zwemmers aanwezig - een aantal duidelijk niet conform de kledingvoorschriften op de website van Sportoase - maar zij werden niet tot de orde geroepen. We hadden het gevoel dat we geviseerd werden.”

Antwoord
Bij Sportoase zit men verveeld met het voorval. “Uiteraard gaan we hen een duidelijk antwoord bieden. Als dat nodig blijkt, zullen we zelfs een rechtzetting voorzien. We zullen ook bekijken of we onze richtlijnen specifieker moeten beschrijven.”