VTM

Actrice Veerle Dejonghe vecht tegen kanker: “En dat is nog niet alles”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Actrice Veerle Dejonghe (45) beleeft een moeilijke tijd. Ze is nog steeds zeer ziek.

Veerle is te zien in ‘Crimi Clowns’. “Ik kreeg ik door de koude een nierbekkenontsteking”, vertelt ze in TV-Story. “De reeks bevat zowel beelden uit de film als nieuwe.” 

Afzien
“Omdat de filmscènes in volle zomer werden gedraaid en de nieuwe in de winter, moesten we zomerkleren dragen bij temperaturen tot min vijftien graden. Dat was afzien.”

Vreselijk
Daarnaast kreeg Veerle ook een stofwisselingsziekte, het syndroom van Cushing. “Ja, vreselijk is dat. Je lichaam zwelt er helemaal door op. In twee weken tijd kwam ik vijftien kilo bij.” 

Kanker
“In een jaar tijd ben ik zelfs van zesenvijtig naar éénentachtig kilo gegaan. Gelukkig is de ziekte een beetje afgeremd en ben ik weer wat kilo's kwijt. Maar ik voelde dat er meer aan de hand was, dus liet ik een bloedonderzoek doen... En ik kreeg gelijk: ik had kanker.”

Medicatie
“Ik neem nog altijd zware medicatie want na een tweede operatie heb ik een ziekenhuisbacterie opgelopen die niet onder controle gehouden kon worden.” 

quarantaine
“Ik heb een half jaar in quarantaine doorgebracht, eerst drie maanden in het ziekenhuis, daarna drie maanden thuis. Uiteraard moet ik ook regelmatig op controle. Het is telkens bang afwachten.”