Organisatoren van Brabantse Pijl nemen speciale maatregelen voor Veranda-Crelan na dood van Michael Goolaerts

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Veranda-Crelan, de ploeg van de overleden Michael Goolaerts, verschijnt woensdag aan de start van de Brabantse pijl. Een beslissing die ze gezamenlijk hebben genomen, verklaarde de ploeg eerder al.

De organisatoren van de Branbantse Pijl kondigen alvast extra maatregelen aan. "We gaan respectvol om met de situatie. We zullen alles een beetje matigen. Bij de ploegenvoorstelling zal Veranda's Willems-Crelan als laatste team op het podium verschijnen", vertelt Pascal Demol, koersdirecteur van de Brabantse Pijl, aan Sporza.

"Om 12.30u zal er een minuut stilte zijn op de Grote Markt van Leuven. Vervolgens is er de officieuze start met een plaatselijke ronde in Leuven, waarbij de ploeg van Michael Goolaerts het peloton zal aanvoeren tot kilometerpaal nul. Dat zal een zeer bizar gevoel geven. Bij het officiële vertrek zal nog een minuut stilte volgen."

"We proberen ons altijd zo goed mogelijk voor te bereiden op veiligheid, maar sommige zaken heb je helaas niet in de hand, zoals zondag in Parijs-Roubaix", vervolgt Pascal Demol.

"Ik heb het gelukkig zelf nog niet meegemaakt. De laatste edities van de Brabantse Pijl moest niemand afgevoerd worden met een ziekenwagen. Dat is de nachtmerrie van elke organisator. Ik zou niet graag in de schoenen van de organisatie van Parijs-Roubaix staan."