We doen het allemaal bij onze hond, maar eigenlijk vinden ze het verschrikkelijk

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Je hond opvoeden is niet altijd even makkelijk. Het dier doet soms dingen waar we geen raad mee weten of wij doen foute dingen bij onze hond.

Dr. Jill MacKay heeft net een nieuw boek uit. MacKay is een hondenspecialist en in het boek geeft hij tips om je hond nog beter aan te voelen. Zo gaan honden vaak op hun rug liggen, met hun poten in de lucht.

Baasjes hebben vaak de neiging om over hun buik te strelen, maar eigenlijk vindt de hond dat vreselijk. “Hij heeft het leren tolereren, maar plezant is het niet voor hen”, merkt MacKay op. “Ze willen door op hun rug te liggen en hun poten in de lucht te steken zeggen dat ze je een leuke hond ben om bij te vertoeven.”

Een ander vaak voorkomend probleem is dat je hond luid begint te blaffen wanneer er iemand aanbelt. De meeste baasjes beginnen dan te roepen op hun hond, maar ook dat is fout. “Dan krijgt je hond aandacht en dat is net wat hij wil”, zegt MacKay.

“Wat je dan wel moet doen? Je hond gewoon negeren. Nogmaals, je hond zoekt aandacht en hij vindt het vreselijk als je hem die niet geeft. Dus negeer hem gewoon als hij blaft wanneer iemand aanbelt.”

Tags hond