VTM

Voor Tom Boonen zal het nooit meer hetzelfde zijn na zijn doodsmak: “Ik ben sindsdien voor 40 procent doof en dat is niet alles”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Tom Boonen zijn agenda staat goed gevuld. De ex-wielrenner is net zaakvoerder van een showroom vol exclusieve wagens en gaat hij ook autoracen.

Boonen start zijn racecarrière met heel veel ambitie. “Over twee jaar wil ik in de Europese Nascar meedraaien aan de top. Ik train daar hard voor: geen enkele Belgische piloot reed dit jaar al meer kilometers dan ik. In het autoracen kun je door te trainen enorm verbeteren, zelfs de toppiloten kunnen nog groeien”, luidt het bij Boonen in Humo. 

“Bij de Belcar, een uithoudingsrace, komt veel tactiek kijken, je moet je auto sparen. Maar Nascar, dat is een halfuur plankgas geven. Je mag zelfs tikken uitdelen aan andere wagens, dat doe ik natuurlijk het liefst (lacht).”

Boonen maakte in 2016 in Abu Dhabi een doodsmak tijdens het wielrennen. “Ik ben aan één kant 40 procent doof en hoor voortdurend een zoemtoon. Maar ik heb er weinig last van, tenzij iemand me eraan doet denken. (Zwijgt even) Zonder die gehoorschade zat ik hier wellicht niet. Omdat de schedelbreuk door mijn oor liep, kon het bloed naar buiten en kreeg ik geen druk op mijn hersenen.” 

“Daardoor liep ik geen blijvende hersenschade op en genas ik snel. Maar ik ben wel mijn radar kwijt: op de iets waarschuwt je linkeroor je voor achterliggend verkeer. Toen ik opnieuw begon te koersen, was ik angstiger. Ik liet me voortdurend wegduwen. Toen ben ik voor het eerst in mijn carrière met een psycholoog gaan praten.”

Tags tom boonen