‘We vrezen voor een aanslag tijdens de vakantie’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voor de mensen die niet op reis zijn vertrokken, wacht er een weekend boordevol zon en aangename temperaturen. Het wordt het eerste echte lenteweekend van het jaar.

Maar niet iedereen zal er van kunnen genieten. Er zijn ook veel Belgen die deze paasvakantie op reis zijn vertrokken. Het valt overigens op dat de Belgen die op reis vertrekken, niet met een gerust hart vertrekken.

Bijna de helft van de Belgen kiest bewust voor een vakantiebestemming waar het risico op terreur klein is. Dat blijkt uit een enquête van Test-Aankoop waaraan 4.800 Belgen deelnamen. "Een indrukwekkend cijfer waar de toeristische sector ongetwijfeld de gevolgen van voelt", aldus de consumentenorganisatie in Het Laatste Nieuws.Veel Belgen denken niet dat er nog een nieuwe aanslag zal komen in Frankrijk. 22 procent van de Belgen zegt daarnaartoe te trekken, wat het de populairste vakantiebestemming maakt.

We verzamelen ook steeds meer informatie over onze reisbestemming via het internet. In België wordt in de eerste plaats naar de websites van de touroperators gekeken, maar ook Booking.com is erg in trek, gevolgd door Tripadvisor.