Wie met het komende lenteweekend naar de kust wil, kan best even dit bericht lezen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
We staan zeer waarschijnlijk aan het begin van het warmste weekend tot nog toe van het jaar. De temperatuur kan oplopen tot 20 graden en meer.

De verwachting is dan ook dat veel mensen een dagje naar de kust trekken. Het zou aan zee wel eens erg druk kunnen worden met het mooie weer.

Extra treinen
Daarom heeft de NMBS besloten om extra treinen in te zetten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zowel zaterdag als zondag worden er dertien extra treinen ingezet en ook de capaciteit van een aantal treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende wordt uitgebreid.

Vanuit Luik
Vanuit het station Luik-Guillemins vertrekken zaterdag- en zondagochtend drie extra treinen richting Oostende. Zij stoppen ook in Leuven, Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Brugge. ’s Avonds volgen deze treinen dezelfde weg terug. 

Vanuit Hasselt
Vanuit Hasselt vertrekt zowel zaterdag- als zondagochtend een extra trein richting Blankenberge. Deze trein stopt ook in Alken, Sint-Truiden, Landen, Tienen, Leuven, Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Brugge. Ook deze trein volgt ’s avonds dezelfde weg terug. 

Extra zitplaatsen
Daarnaast rijden er zowel zaterdag als zondag vijf extra treinen tussen Brugge en Blankenberge. Het uitgebreide treinaanbod zorgt elke dag in totaal voor meer dan 10.000 extra zitplaatsen.

Tags kust nmbs