Olmense Zoo heeft drastisch besluit genomen over de leeuwen in het park

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Olmense Zoo heeft een woelige tijd achter de rug. Het werd een tijdje gesloten door dierenwelzijnminister Ben Weyts (N-VA).

“Er waait nu een nieuwe wind door de Olmense Zoo”, zegt zaakvoerder Wim Verheyen in Gazet van Antwerpen. “Zo willen we meer de nadruk leggen op educatie. De animatieshow met paarden is niet meer bij de tijd en valt weg. Voortaan organiseren we voeder- en infomomenten waarbij verzorgers meer uitleg over de dieren geven aan de bezoekers. Andere dierenparken doen dat al, maar voor ons is dat nieuw.”

Er wordt ook werk gemaakt van betere verblijven voor de dieren. “De schildpadden hebben bijvoorbeeld speciale afdaken gekregen die de warmte van de hittelampen langer vasthouden en de stokstaartjes hebben nieuwe uitkijkposten”, zegt Verheyen. 

“Momenteel werken we volop aan een eiland voor de ringstaartmaki's. De ruwbouw van het binnenverblijf is klaar, maar moet nog volledig worden afgewerkt. Ook de buitenkant willen we sfeervol afwerken. Tegen de zomer hopen we het eiland klaar te hebben. We maken ook werk van een nieuw binnenverblijf voor de leeuwen, dat een voorbeeld moet worden voor de toekomst. Op dit moment zijn we nog in de ontwerpfase van dat verblijf.”