Francken geschokt na vreselijke toestanden van illegalen in ons land: “Het is walgelijk, ik heb er geen ander woord voor”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het zijn schokkende toestanden. Illegale mannen betalen tot 5.000 euro om een kind te kunnen verwerken bij een vrouw die hij wel legaal verblijft. Op die manier kunnen de mannen zelf papieren krijgen.

Wat ook nog regelmatig aan het licht komt is dat illegale moeders hun kind laten erkennen door een man die legaal in ons land is. Dan kunnen zij ook hier blijven.

“Er wordt inderdaad grof geld betaald om aan Belgische papieren te geraken”, zegt Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken aan VTM-Nieuws. “Ze betalen tot duizenden euro’s om die papieren te krijgen.”

“Het is hen echt om die papieren te doen. Naar het kind kijkt men bijvoorbeeld niet om. Wat men doet is absoluut schandalig. Het gaat hier over kinderen. Zij mogen nooit de speelbal zijn van dergelijke fraudeurs.”

Sinds gisteren kan de gemeente of stad waar je leeft, daar wel een mouw aanpassen. Als ze vermoeden dat er fraude in het spel is, kunnen ze de erkenning weigeren. Dan gaat het dossier naar het gerecht. 

“Er worden soms ook meerdere kinderen betrokken”, gaat Francken verder. “Het is een handeltje aan het worden zodat de fraudeurs er veel geld aan kunnen verdienen. Dat zijn walgelijke praktijken. Ik heb daar geen andere woorden voor.”