VTM

Het gaat niet goed met politicus Mark Demesmaeker: “Bewusteloos naar ziekenhuis gebracht”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Europarlementslid Mark Demesmaeker (N-VA) werd vorige week vrijdag in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Hij was bewusteloos aangetroffen.

Demesmaeker werd vrijdagavond bewusteloos aangetroffen in zijn hotelkamer in Elsene. Hij werd met spoed naar een Brussels ziekenhuis gebracht. “Hij is opgenomen voor verzorging, zodat hij in alle rust en sereniteit kan herstellen. We vragen dan ook om zijn privacy en die van ons gezin en naasten te respecteren”, reageert zijn zoon Tomas in Het Nieuwsblad.

Er loopt momenteel ook een onderzoek tegen Demesmaeker. Het gaat over belastingontduiking na de verkoop van zijn huis. De woonst stond deels op zijn naam en deels op naam van zijn BVBA waarin hij zijn tv-activiteiten onderbracht. Na de verkoop moest hij een zogenoemde meerwaardebelasting betalen, maar dat deed hij blijkbaar niet. Hij diende evenmin verplichte jaarrekeningen in voor zijn BVBA.

De fiscus eist nu het geld terug. Het zou gaan om meer dan 500.000 euro. “Wat betreft het onderzoek dat momenteel loopt, herhaalt m'n vader dat hij in alle openheid en transparantie meewerkt en hoopt dat alles zo snel mogelijk wordt uitgeklaard.” Meer uitleg wou de familie niet kwijt”, besluit zijn zoon Tomas.