Artsen op spoedafdelingen schrikken zich rot en alarmeren meteen politie als ze een 13-jarig meisje bewusteloos aantreffen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De politie is een onderzoek gestart naar een 13-jarig meisje dat bewusteloos naar het ziekenhuis werd gebracht. Ze had veel te veel alcohol in het bloed.

Het meisje had bij aankomst in het ziekenhuis 2,81 promille alcohol in haar bloed. Voor een meisje van 13 jaar oud met een gemiddeld gewicht van 50 kilogram betekent dit dat ze op nauwelijks enkele uren tijd 15 glazen bier had gedronken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Het meisje had de alcohol gedronken op een plaatselijke chirofuif. Haar ouders hadden het kind vrijdagavond afgezet bij een vriendinnetje thuis in Eernegem. Wat ze niet wisten, is dat de twee vriendinnetjes naar een fuif zouden gaan.

Na enkele uren al had het meisje zodanig veel alcohol gedronken dat ze het bewustzijn verloor. Ze werd bewusteloos overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze alle moeite van de wereld hadden om het kind terug bij haar positieven te brengen. Het ziekenhuis verwittigde nadien zowel de ouders van het meisje als de politie. Die onderzoekt de zaak.