Maatregel van minister Ben Weyts voor kitten blijkt pure horror te zijn voor hen: “Enorme pijnen en angst voor het diertje”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay/Photonews
Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) kondigde een nieuwe maatregel aan. Kittens moeten voor hun vijfde maand gesteriliseerd worden.

De minister wil met de maatregel verhinderen dat er nog meer katten geboren worden in ons land. “Er zijn al veel te veel en velen onder hen belanden op straat of in asiel”, motiveerde Weyts eerder al zijn beslissing.

Dierenarts Geert is in Het Belang van Limburg niet te spreken over de maatregel van de minister. “Door een kitten voor de leeftijd van vijf maanden te steriliseren, stel je het diertje bloot aan enorme pijnen en angst. Een kat is pas na vijf maanden vruchtbaar, dus het zou beter zijn om het dier na vijf of zes maanden te castreren. Er zijn duidelijk geen dierenartsen geraadpleegd toen de minister dit beslist heeft.

Minister Weyts is niet onder de indruk. “In de Verenigde Staten worden katten voor ze vijf maand oud zijn gesteriliseerd”, reageert hij. “Nooit hebben we onheilspellende berichten ontvangen over complicaties.”

“Ook UGent heeft katten bestudeerd die voor hun puberteit gecastreerd werden. De universiteit heeft geen meldingen gemaakt over dierenleed of complicaties. Een subsidie om je kat te laten steriliseren? Je kat laten steriliseren kost 80 euro. Als dat niet kan nemen ze wat wat mij betreft, beter geen kat. Aan alles hangt een prijs. Aan een kat hangt een prijskaartje van al gauw 500 euro per jaar.”