Meisje van 16 jaar is op schoolreis wanneer man haar hoofddoek aftrekt, haar in het gezicht slaat, haar ‘vreemdeling’ noemt en dan moet het ergste nog komen

bron: Het Nieuwsblad/La Capitale
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdag was er een racistisch incident in Oostende. Het slachtoffer was een meisje van 16 jaar oud.

Het meisje was op schoolreis in Oostende toen ze daar werd aangevallen door een man. De leerlingen hadden een paar vrije uurtjes. Wanneer het meisje met haar vriendinnen over de dijk aan het wandelen was, gebeurde het incident. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Hoofddoek
De twee zouden tegen elkaar gebotst zijn en de man zou haar geduwd hebben, aldus moeder Nathalie. Daarna zou de man het meisje haar hoofddoek hebben afgetrokken, haar in het gezicht hebben geslagen, haar ‘vreemdeling’ genoemd hebben en haar ook met de dood bedreigd hebben.

Jongens
Een vriendin van het meisje belde enkele jongens op. Die kwamen onmiddellijk naar de plaats van het incident. De man en zijn vrouw waren intussen aan het wandelen op het strand. De jongens gingen naar hen toe en diende de man enkele klappen en schoppen toe. De man zou uit schrik in het zand zijn gaan liggen om zich te beschermen.

Ziekenhuis
“De leerkrachten arriveerden daarna ook”, zegt Nathalie. En ook de politie kwam toe. De vier jongens werden opgepakt, maar de man zelf niet. Bij het meisje werden ook wurgsporen gevonden, en blauwe plekken over haar hele lichaam, volgens moeder Nathalie. “Na het incident werd ze naar het ziekenhuis gebracht.”

Politie
Opvallend is dat de politie van Oostende niet van een racistisch incident wil spreken. “Er werden meerdere pv’s opgemaakt, eentje tegen de man voor slagen en verwondingen tegenover de tiener, en eentje tegenover de vier jongeren die de man daarop hadden aangevallen. Maar volgens onze informatie gaat het hier niet om een islamofoob of racistisch incident.”

Provoceren
Getuigen verklaarden dat de man het meisje geduwd zou hebben nadat zij hem provoceerde. De man bleek nadat hij werd aangevallen door de jongeren een gebroken rib, een gebroken neus en een blauw oog te hebben. In afwachting van de komst van de politie, zou hij het meisje inderdaad stevig bij de nek hebben genomen, om te vermijden dat ze zou weglopen, zo verklaarde de man.

"Waarom zou ze dat doen?"
Moeder Natalie gelooft er niets van. “Waarom zijn mijn dochter, die maar 47 kilogram weegt, zo’n man aanvallen die veel sterker is dan zij?