VTM

Eddy Planckaert gefrustreerd over zijn zoon Francesco: “Vanaf toen was het om zeep met hem”

bron: Joe
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Eddy Planckaert is gefrustreerd over zijn zoon Francesco. De ex-wielrenner kan maar niet begrijpen hoe het zo fout is kunnen lopen.

Francesco zou de opvolger moeten worden van zijn vader. “Hij was een toptalent”, merkt zijn vader Eddy op bij Joe. “In de jeugd was hij zelfs beter dan Philippe Gilbert. Zonder ongelukken was dat een jongen voor de top, zonder twijfel. En dat zeg ik niet omdat het mijn zoon is.”

Maar toen kreeg Francesco last van zijn knie en ging het helemaal mis. “Hij zat toen bij de liefhebbers. Hij heeft toen een operatie meegemaakt door een verkeerde diagnose van een chirurg. Vanaf toen was het om zeep.”“Francesco kreeg om de twee à drie dagen als hij hard reed, een ontsteking op zijn knie. Hij heeft nog een jaar of drie doorgegaan, maar het was allemaal weg. Na die operaties heeft hij nu zelfs nog elke dag last."

"Die moet om de twee à drie keer per week naar de kinesist. Die mens is mismeesterd door een verkeerde beslissing. Hij is gelukkig in het leven, maar ik zit daar nog altijd mee.”

“We spreken thuis eigenlijk nooit over de koers. Als ik dan zie wat een talent die had en dat het er nooit is uitgekomen, dat frustreert mij. Het is helemaal misgelopen.”