Terpstra na zijn schitterende zege in Ronde Van Vlaanderen: “Boonen had gelijk”

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was een sterk nummer van Nikki Terpstra dat hem de zege opleverde in de Ronde Van Vlaanderen. Hij kan het zelf nauwelijks geloven.

Er was niets te beginnen tegen de Nederlander. Op de Kruisberg zorgde Terpstra voor de beslissing, net zoals in 2015. "Dat was toen met Kristoff (die hem klopte in de sprint), nu met Nibali. Maar die was niet zo goed als Kristoff”, reageert Terpstra bij Sporza.

"Het was niet de bedoeling Nibali te lossen, want het was fijn geweest als ik hem bij mij had gehad in de achtervolging."

"Ik wist dat ik die 3 vluchters op de Kwaremont moest pakken. Ik was op het rechte stuk daarvoor wel aan het vechten tegen de wind, maar dat is dan ook een rotstuk. Ik dacht wel even: potverdorie, dat wordt hier toch geen ouderwetse chasse patate?"

Opvallend is dat Tom Boonen de overwinning van Terpstra al voorspelde. Hij steekt er torenhoog bovenuit", liet optekenen. "Tom kent me natuurlijk goed en hij had hier ook het juiste oog."

"Ik kan niet beschrijven wat ik nu voel. Het is ongelooflijk. Als kind heb ik altijd gedroomd van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en nu heb ik ze allebei gewonnen."