Poetsvrouw dwingt dementerende bejaarden om zich uit te kleden, terwijl ze alles filmt. Wat ze daarna doet is walgelijk

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 29-jarige vrouw is ontslagen bij het OCMW van Zottegem. Ze werd ontslagen nadat ze verwerpelijke dingen deed.

De poetsvrouw verplichtte dementerende bejaarde vrouwen om zich uit te kleden. Intussen filmde zij alles. De beelden liet ze dan zien aan de mannelijke bewoners van zorgcentrum Egmont. Ze zou tegen een bejaarde man ook vernederende grapjes hebben gemaakt terwijl ze hem pornobeelden toonde, zo meldt Het Nieuwsblad.

De directie werd twee weken geleden op de hoogte gebracht door collega’s naar wie ze de foto’s had verstuurd. “Onmiddellijk zijn de politie en het Agentschap Zorg en Gezondheid op de hoogte gebracht”, zegt OCMW-voorzitter Kurt De Loor (SP.A).

Klacht
“De vrouw is meteen op non-actief gezet. En afgelopen week is ze door de OCMW-raad met onmiddellijke ingang ontslagen. We zijn er zeker van dat de feiten recentelijk hebben plaatsgevonden, aangezien haar collega's ze meteen hebben gemeld.”

Het OCMW van Zottegem diende ook een klacht in bij de lokale politie, net als de familie van een van de drie slachtoffers. Beide klachten worden nu onderzocht. De poetsvrouw zou aan de directie van het zorgcentrum de feiten ook hebben toegegeven.