VTM

Familie van gestorven deelnemer uit ‘Allez Allez Zimbabwe’ doet vreselijke ontdekking over hem

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Abel Muchenje was in 2004 een bekend persoon in Vlaanderen. Hij deed toen mee aan het VTM-programma ‘Allez Allez Zimbabwe’. Een programma waar 750.000 mensen naar keken.

De dag van vandaag is iedereen Abel vergeten. Afgelopen maandag stierf hij op 33-jarige leeftijd in zijn appartement in Ooiegem (Wielsbeke). Vermoedelijk is een epilepsie-aanval hem fataal geworden.

7.700 euro
De familie van Abel wil dat hij in zijn thuisland Zimbabwe begraven wordt. De familie deed intussen de vreselijke ontdekking dat ze de overbrenging niet kunnen betalen. Die kost zo’n 7.700, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Geld dat de familie niet heeft.

Geld
Maar heeft Abel dan geen geld? “Dat kan best zijn”, reageert burgemeester Jan Stevens. “Maar die zijn rekeningen zijn geblokkeerd. Onze diensten zijn aan het onderzoeken wat we kunnen doen.”

Balsemen
De kans is klein dat er nog een oplossing uit de bus komt. “We moeten vandaag beginnen met het stoffelijk overschot te balsemen”, luidt het bij de begrafenisondernemer. “Als dat niet kan, zal hij gecremeerd of hier in Ooiegem begraven moeten worden.”