Zara (13) overleed vorige week toen ze van school naar huis ging. Moeder Winnie zit in zak en as na slecht nieuws

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Zara Braeken overleed vorige toen ze van school naar huis ging in Meeuwen-Guitrode. Het 13-jarig meisje kwam onder een vuilniswagen terecht.

Er is nog grote onduidelijkheid wat er juist gebeurde. Er zijn drie getuigen, maar die vertellen allemaal een ander verhaal. Dat is geen goed nieuws. “Die getuigen hebben gezien dat mijn dochter gewoon langs de straat liep, aan de linkerkant”, vertelt mama Winnie Bloemen in Het Belang van Limburg.

Vuilniswagen
“Zara is langs achter gegrepen door die vuilniswagen. Niet van opzij, wat je zou veronderstellen als ze de straat zou kruisen. Haar brooddoos in haar rugzakje is helemaal vernield.”

De politie gaat alle getuigen verhoren. “De ouders kunnen er vanop aan dat we alle getuigen zullen verhoren, en dat de deskundigen alle nodige vaststellingen zullen doen om de juiste toedracht van het ongeval te achterhalen”, zegt woordvoerder Jeroen Swijsen.

Duidelijkheid
Voor mama Winnie is het belangrijk dat de zaak wordt opgelost. “Mijn dochter stak normaal altijd aan de bushalte over, waar er een zebrapad en verkeerslichten zijn. Ze was altijd heel voorzichtig. Er waren ook kwetsende commentaren op sociale media, dat mijn dochter niet goed opgelet zou hebben. Het zou ons enige rust geven als we straks de ware toedracht van het drama kennen, en zo aan ons rouwproces kunnen beginnen.”