VTM

Grote zorgen om Marc Herremans: Maand in ziekenhuis, benen voor 90% verbrand, longontsteking en dan kwam er opnieuw een flinke tegenslag bij

bron: Kranten
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat niet goed met de bekende ex-triatleet Marc Herremans. Hij heeft net een maand in het ziekenhuis gelegen met zware verwondingen.

Hij is net terug thuis nadat hij een maand in het ziekenhuis lag. “Vóór ik het in het ziekenhuis belandde, was ik al zwaar ziek”, vertelt Herremans in de kranten. “Ik had de griep, koorts en een longinfectie. Vandaar dat ik thuis een warmwaterkruik op me legde. Maar die kruik was blijkbaar versleten. Door de druk van het kokende water is die waterkruik ineens uit elkaar gesprongen. Al dat kokende water kwam op mijn benen terecht. Ik was helemaal verbrand.”

“Mijn benen zijn voor 90% verbrand, met tweede- en derdegraads brandwonden. Op sommige plaatsen bleken de wonden heel diep, waardoor ook een huidtransplantatie nodig was.” En een ongeluk komt nooit alleen. “Ik kreeg het zwaar te verduren en werd ook getroffen door de ziekenhuisbacterie. De verpleegster zei me nog: De meeste mensen liggen hier ofwel voor de griep, ofwel voor brandwonden, ofwel voor een infectie. Maar jij hebt het allemaal.”

Herremans blijft optimistisch, ondanks alles. "Tegenslagen zijn ondertussen de rode draad in mijn leven geworden. Maar het gaat er alleen maar om hoe je daar mee om gaat.” 

“Mijn benen moeten goed ingeduffeld blijven om infecties te voorkomen”, gaat Herremans verder. “Bewegen is ook belangrijk om de doorbloeding in mijn lichaam te blijven stimuleren. Ik ben wel voortdurend extreem aan het zweten, omdat alle pijn zich zo uit in mijn bovenlichaam. Gelukkig komt er elke dag thuiszorg bij mij langs. Ik ben vooral blij nu ik weer thuis ben, bij mijn kinderen. Over twee weken moet ik opnieuw op controle in het ziekenhuis.”