VTM

Steve Tielens krijgt opmerkelijk nieuws van Belgische Voetbalbond te horen over zijn WK-lied

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) zijn ze niet te spreken over het nieuwe WK-lied van Steve Tielens. Daar vinden ze het maar niets dat hij de Rode Duivels commercieel uitbuit voor zijn eigen rekening.

“Ik heb eerst contact opgenomen met de KBVB”, legt Steve uit in Dag Allemaal.” Daar waren ze niet enthousiast. Ze hebben mij zelfs duidelijk gemaakt dat er helemaal geen officieel WK-lied komt. Ze wilden me dan ook geen toestemming geven om er één te maken.” 

“Ik mag geen namen van spelers in mijn tekst of op mijn cd-hoes gebruiken. Zelfs `De Rode Duivels' mocht ik niet vermelden. Mijn advocaat ontdekte wel dat ik het woord `duivel' mag gebruiken, maar niet in combinatie met de kleur.”

“Ik wil geen gezever met de bond. Dus ik zing zelfs niet over duivels, enkel over Belgium. De voetbalbond kan mij dus niks maken. Het staat iedereen vrij een lied te componeren om ons elftal te steunen. Ik pretendeer trouwens niet dat ik hét WK-lied heb gemaakt. `Come On Belgium' kan gerust ook na het WK nog gezongen worden.”