VTM

“Koning Filip en koningin Mathilde willen nog maar eens tonen dat ze de elite zijn van het land en het is heel vreemd wat ze doen”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip en koningin Mathilde komen steeds meer onder vuur te liggen. Koning Filip lijkt hoe langer, hoe minder een koning te zijn van het volk.

Pol Van Den Driessche, senator van N-VA, kan de beslissing van Filip om zijn dochter Elisabeth in het buitenland te laten studeren, niet te begrijpen? “Het Is toch héél vreemd, dat de kroonprinses niet eerst haar middelbaar in België mag afwerken”, zegt hij in TV-Familie. “Waarom moet het Paleis speciaal doen? Wat is er in godsnaam mis met een goede secundaire school in België?” 

“Filip en Mathilde geven hier een zéér slecht signaal. `Wij zijn de elite en dat gaan we eens tonen ook', lijken ze te zeggen. Vreemd, aangezien het Paleis net het tegenovergestelde imago nastreeft en volkser wil overkomen. Als Elisabeth per se in het buitenland moet studeren, waarom dan niet voor een Erasmusopleiding kiezen na haar middelbaar?”

“Het is ook een dure beslissing”, merkt Van Den Driessche nog op. “`Want het stopt niet bij die 25.000 euro schoolgeld. Onze prinses moet ook beveiligd worden. Terecht, als je weet hoeveel gevaarlijke zotten er rondlopen.” 

“De mensen van dat beveiligingsteam - en dat moeten er voldoende zijn om de klok rond te kunnen werken - moeten ook ergens logeren, hé. De werkelijke kost van Elisabeths opleiding in Wales zal dus véél hoger liggen dan wat er nu wordt gecommuniceerd. Is dat echt nodig?'