“Dan vrees ik dat niet alleen Dutroux zijn leven en dat van zijn advocaat in gevaar zijn, dan gaan ook nog veel andere mensen bescherming moeten krijgen”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Denis Lejeune is de vader van de door Dutroux vermoorde Melissa. Hij heeft een drastisch besluit genomen.

“Ik heb op Facebook een open brief aan Julie geschreven dat ik het niet meer over Dutroux wil hebben”, verduidelijkt Lejeune in Humo. “Ik wil afstand nemen want het is mij allemaal veel te veel aan het worden.”

“De voorbije maanden ben ik onophoudelijk met de zaak bezig geweest. Er was Christian Panier die Michelle Martin onderdak wilde geven en nu ook aan Marc Dutroux. Daarna was er dan Bruno Dayez, de advocaat van Dutroux, die zijn vrijlating pleit.”

“RTL nodigde me uit voor een debat met hem, maar hij is niet gekomen. Dayez zijn familie en kinderen worden bedreigd en hij krijgt nu politiebescherming.”

Volgens Lejeune is het klein bier in vergelijking met wat er gaat gebeuren de dag dat Dutroux vrij zal komen. “Dan zullen ze niet alleen zijn advocaat moeten beschermen, maar ook Dutroux, de slachtoffers, de families van de slachtoffers...Zullen we dan overal politie inzetten zoals na de aanslagen?”