“Wat koning Filip met zijn dochter Elisabeth doet is schandalig! Hij heeft zijn lesje duidelijk niet geleerd”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kroonprinses Elisabeth verhuist binnenkort naar het buitenland. Ze trekt na de zomervakantie namelijk richting Wales om er haar humaniora af te werken aan het Atlantic College in Llantwit Major.

Een schooljaar kost er zo’n 25.000 euro. De 16-jarige Elisabeth wil in Wales ook nog een zesde en zevende jaar volgen. Het gaat dus wel erg kostelijk worden.

Royaltywatcher Thierry Debels is niet te spreken over de beslissing van ons vorstenpaar. “Dit is schandalig”, zegt hij in TV-Familie. “En zeker niet alleen omdat het een dure school is, hoor. Onderwijs is nu eenmaal iets waar alle Coburgs veel geld aan spenderen.” 

“Kijk maar naar de kinderen van prins Laurent. Die gaan naar Jean Monnet, een Franse school in Ukkel. En ook Astrid koos niet meteen voor de goedkoopste opties. Maar zoals ik zei, zijn de centen niet het grootste probleem. Dat Filip en Mathilde hun dochter al op zo'n jonge leeftijd wegsturen van huis, is een domme beslissing!”

“Filip maakt nu dezelfde fout als die waar hij in z'n jeugd zelf het slachtoffer van geworden is. Idem dito voor Laurent trouwens. De prinsen werden allebei naar de Abdijschool van Zevenkerken in Brugge gestuurd. Een voor hen vreemde omgeving, waar ze allebei erg ongelukkig waren. Je zou verwachten dat Filip z'n lesje wel geleerd heeft en z'n kinderen niet hetzelfde wil aandoen. Maar het tegendeel blijkt waar.”