VTM

Abel uit het VTM-programma ‘Allez Allez Zimbabwe’ is dood: Hij sterft op erg jonge leeftijd

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
In 2004 was er op VTM het programma ‘Allez Allez Zimbabwe’. Een kijkcijferhit waarin Roger De Vlaeminck vijf Afrikanen, die in Zimbabwe van straat geplukt waren, in Vlaanderen aan het veldrijden probeerde te krijgen.

Eén van de deelnemers was toen Abel Muchenje. Hij is afgelopen weekend overleden, meldt Gazet van Antwerpen. Abel werd maar 33 jaar. Hij werd dood teruggevonden in zijn flat in Wielsbeke. Waarschijnlijk lag hij daar al enkele dagen want zijn dood werd pas opgemerkt toen hij maandag niet meer kwam werken.

Schijnhuwelijk
Abel Muchenje trouwde in 2009 met de toen 18-jarige Kerensa Verhaeghe. Maar na amper drie maanden was het huwelijk gedaan. Volgens de ouders van het meisje een schijnhuwelijk zodat hij in België kon blijven. 

Magazijnier
Na zijn huwelijk bleef Abel hangen in Wielsbeke. Hij was al vier jaar magazijnier in het kraanbedrijf TVH. Het waren zijn collega's die het nieuws van het overlijden te horen kregen. Want de ouders in Zimbabwe bereiken, blijkt geen sinecure.

Doodsoorzaak
De precieze doodsoorzaak is niet gekend. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de epilepsieaanvallen die hij destijds ook al in het programma had.