Yvonne Coldeweijer kan niet geloven wat ze te horen krijgt van Rachel Hazes
COS

Het jaar begon voor Yvonne Coldeweijer met een rechtszaak. Yvonne werd aangeklaagd door Rachel Hazes. De rechter stelde uiteindelijk Rachel in het gelijk. Yvonne gaf maandag aan in hoger beroep te gaan.

Yvonne Coldeweijer moest een rectificatie plaatsen over de video in verband met de uitgelekte brief van André Hazes. Daarnaast mocht ze Rachel niet meer als 'gecremeerde kroket' benoemen. Nu komt Rachel plots met een verrassend bericht op sociale media.

"De rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer ging natuurlijk niet over de gecremeerde kroket", klinkt het. "Het ging mij erom dat er in de video werd gezegd dat ik degene ben geweest die een brief van mijn zoon gelekt heeft en dat ik had ingegrepen bij mijn zoon zijn behandeling in Spanje."

" Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan. Mijn advocaat zal aan haar advocaat bevestigen dat er hiervoor geen beroep op dwangsommen wordt gedaan."

"Het belangrijkste voor mij was dat de rechter begreep waar het werkelijk om ging en daarin heeft de rechter mij in het gelijk gesteld. Nogmaals, ik ben niet alleen voor mezelf opgekomen maar ook voor de mensen die zoiets nog zou kunnen worden aangedaan."

'Het vrije woord is ons groot goed'

Yvonne reageert op haar beurt op Instagram Stories. "Ik breng mijn boodschap altijd met humor en met een knipoog. In het brengen van die boodschap moet ik me vrij kunnen voelen. Dat principiële punt was ik bereid te bevechten, desnoods tot aan de Hoge Raad."

"Het gaat mij er niet om dat ik jou graag gecremeerde kroket wil noemen, Rachel. Daar is de humor voor mij al lang weer vanaf. Het gaat erom dat de rechter dit mij verboden heeft en jij daar een hoge dwangsom tegenover stelde. Dit gaat tegen het wezenlijke punt van vrijheid in. Want het vrije woord is ons groot goed."

"De uitspraak van de rechter blijft staan en dus zou ik deze alsnog kunnen aanvechten uit principe. Maar omdat je je hebt teruggetrokken, voel ik me niet comfortabel om ons rechtssysteem hiermee alsnog lastig te moeten vallen. Volgens mij hebben de rechters het al druk genoeg. Ik ben blij dat je dat nu zelf ook inziet", aldus Yvonne.

Meer nieuws

Meer nieuws

.