TV-presentator die Maxime Meiland uit het niets aanvalt keihard aangepakt: "Waar gaat dit over, eikel?"
PMN
TV-presentator die Maxime Meiland uit het niets aanvalt keihard aangepakt: "Waar gaat dit over, eikel?"
Foto: SBS Belgium - Play4

Maxime Meiland heeft in navolging van haar ouders ook haar eigen boek uitgebracht. In het boek gaat ze ook het misbruik waar ze in haar jeugd mee werd geconfronteerd niet uit de weg.

Maxime Meiland haar boek ‘Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!' is overal verkrijgbaar. Ze praat er ook openhartig over het misbruik dat ze meegemaakt heeft in haar jeugd. Ze wil daarmee vooral vrouwen een hart onder de riem steken die hetzelfde meegemaakt hebben.

Marcel van Roosmalen heeft de biografie ook gelezen. In de talkshow 'Marcel & Gijs' sprak hij er kort over. "Ik zat naar Chateau Meiland te kijken", citeert Mediacourant hem. 

"Ja, en dan wordt daar een soort plaatjesboek gepresenteerd door Jan Dijkgraaf, de beruchte columnist. Of columnist… Hij schrijft briefjes. En die schrijft dan ook een boek over Maxime Meiland.”

Marcel is dan ook geen fan van het boek. "Een vrouw die helemaal níks heeft meegemaakt in haar leven. (…) Koop het niet, mensen. Het is een plaatjesboek. Het is een verhaal van een vrouw die niks heeft meegemaakt.”

Dan heeft hij naar eigen zeggen een betere tip voor wie een boek wil lezen. "Je kan dan beter mijn boek kopen. Er gebeurt van alles in, niet dat saaie verhaal van die Maxime Meiland.”

Marcel krijgt heel wat kritiek na die aanval op Maxime. Journalist Bas Paternotte is een goede vriend van Marcel maar is nu ook kwaad op hem. Hij haalt in de podcast 'Nare Jongens' fel uit naar Marcel.

"Ik moest luid vloeken toen ik het zag. Hoezo staat er niks in dat boek? Hij heeft het niet eens gelezen, de eikel! Waar gaat het over?!”

“De ondertitel is niet voor niks: ‘Misbruikt en ontspoord.’ Het gaat over f*cking misbruik. Dat meisje heeft een verschrikkelijke jeugd meegemaakt, de meest verschrikkelijke dingen meegemaakt en heeft er een openhartig boek over geschreven.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.