Interview Royaltywatcher is scherp voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima: “Moeten opletten”
Royaltywatcher is scherp voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima: “Moeten opletten”
Foto: Photonews

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben samen drie dochters: prinses Amalia (18), prinses Alexia (17) en prinses Ariane (15). Over de middelste dochter Alexia ontstond de afgelopen jaren al vaker commotie. Het gaat vooral om berichten over feestjes en ongepast taalgebruik.

Royaltywatcher Thierry Debels vindt dat jammer, zo vertelt hij aan Showbizz24. “Laat kinderen en tieners toch zichzelf zijn”, zegt hij. “Als één ding het Nederlandse koningshuis typeert, is het de spontaniteit. Ik houd meer van zo’n familie dan een stijve familie waar niets over te zeggen is.”

Dat neemt niet weg dat het imago van het Nederlandse koningshuis niet goed is, meent Thierry. “Als ik boeken zou schrijven over hun familie zoals ik ze hier schrijf over het Belgische koningshuis, zou dat niet lang leven."

"Er is een enorme traditie in Nederland om het koningshuis te steunen, maar die is stilaan aan het afkalven.” Volgens Thierry heeft het Nederlandse koningshuis fouten gemaakt.

Maar dat is niet de schuld van de kinderen. “Het zijn de ouders die moeten opletten. Het volk heeft het economisch zwaar op dit moment en het koningshuis moet zich bewust zijn van hun privileges. Ze mogen niet te veel afstand nemen van het volk.”

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reageerden erg begripvol op de fouten van hun dochter Alexia. “Koningen en koninginnen zijn ook mensen", klinkt het bij de expert.

"Het is de beste leerschool voor kinderen om fouten te maken, want iedereen maakt fouten. Dat is ook de normale gang van zaken”, besluit Thierry Debels.

Bekijk het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels via onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.